A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кочубеївська громада
Херсонська область, Бериславський район

Відбувся круглий стіл «Екологічні проблеми та виклики в Кочубеївській громаді»

Дата: 08.04.2021 17:24
Кількість переглядів: 690

7-го квітня в приміщені Кочубеївської сільської ради відбувся круглий стіл «Екологічні проблеми та виклики в Кочубеївській громаді», в якому взяли участь представники виконавчих органів громади, члени громадських організацій, Молодіжної ради та місцеві активісти.

Організатори заходу, експерти Причорноморського центру політичних і соціальних досліджень презентували учасникам заходу підготовані ними аналітичні документи:

1. Звіт про дослідження стану екологічної політики в Кочубеївській громаді та реалізації екологічної складової Стратегії сталого розвитку громади.

2. Результати фокус-групового обговорення екологічних проблем проведеного ще в січні.

На підставі цих документів експерти оцінили стан реалізації екологічного компоненту Стратегії громади та запропонували своє бачення та способи вирішення головних екологічних проблем. А такими вони вважають відсутність роздільного збору та централізованого вивозу сміття та вкрай низький рівень озеленення в громаді.

Експерти зазначили наступне:

«В громаді виділено кілька земельних ділянок під полігони твердих побутових відходів, але, по перше, вони не облаштовані належним чином, і, по друге, за відсутності централізованого вивозу сміття, ніхто, навіть бюджетні установи та рада не користуються ними.

Вивозити самостійно не вигідно, і тому все сміття викидається поруч з селами громади, шкідливий пластик розлітається по полям, засмічує ґрунти, потрапляє до їжі худоби. Назріла гостра необхідність в роздільному зборі сміття та його централізованому вивозі на полігони, які необхідно обладнати».

«Громада відчуває гострий брак зелених насаджень, через що погіршується якість повітря та знижується рівень ґрунтових вод. Але є й гарна новина, існує кілька варіантів вирішення зазначеної проблеми, і ці варіанти в силах самої громади, необхідне тільки бажання та консолідація зусиль місцевої влади та представників громадськості».

Учасники круглого столу взяли активну участь в обговорені озвучених проблем. Основним завданням дискусії став пошук спільного розуміння владою та громадянами механізмів вирішення екологічних проблем. Експерти так і зазначили: «без об’єднання зусиль депутатів, посадовців та мешканців вирішення екологічних проблем неможливе».

Експерти Причорноморського центру готові вже найближчим часом запропонувати конкретні заходи та проекти документів, які допоможуть вирішити зазначені екологічні проблеми.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь