Кочубеївська громада
Херсонська область, Бериславський район

РЕМОНТ ШАХТНИХ КОЛОДЯЗІВ

Дата: 21.05.2021 14:42
Кількість переглядів: 827

«Будьте здорові, як вода!» - одне з традиційних українських народних віншувань. І таке порівняння – не просто красива метафора. Бо не якоюсь містичною, а цілком реальною є залежність нашого здоров’я від того, яку воду ми щодня п’ємо, на якій готуємо їжу для себе і своєї сім’ї. Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров’я людини і її довголіття.

На території Кочубеївської ОТГ для функціонування централізованого водопостачання є декілька видів водозабірних споруд: артезіанські свердловини та шахтні колодязі.

На сьогоднішній день є багато недоліків по шахтних колодязях, які в облаштуванні і експлуатації прості, але погано захищені від забруднення, що призводить до погіршення якості води. Забруднення води – це є зміна її природних властивостей яке відбувається внаслідок природних причин, але частіше всього причиною забруднення є діяльність людини. Крім того протягом останніх десяти років поступово став зменшуватися рівень води в колодязях, що призводить до перебоїв з забезпечення людей доброякісною питною водою в достатній кількості.

Поточний ремонт шахтних колодязів загального користування – це одна із нагальних проблем, які потрібно вирішувати вже сьогодні.

Органам місцевого самоврядування разом з громадою необхідно зрушити з місця питання забезпечення населення якісною питною водою, зокрема і шляхом чистки шахтних колодязів та артезіанських свердловин, прокладанням централізованих водогонів з екологічно безпечних матеріалів, будівництвом нових артезіанських свердловин та водонапірних башт. Потрібно, щоб у громаді питання забезпечення населення якісною питною водою було невідкладним і першочерговим, адже це стосується життя і здоров’я наших людей.

І сьогоднішнього травневого дня перші кроки в цьому напрямку були зроблені, а саме розпочаті роботи по очищенню шахтних колодязів, які забезпечують питною водою населені пункти Орлове та Нова Шестірня. І хоча підрядна організація не обіцяла «золоті гори», ми надвечір побачили гори сміття, які були вичищені з шахтного колодязя та притік прозорої води.

Благоустрій населених місць, підвищення санітарного і культурного рівня сільського населення багато в чому залежить від забезпечення людей доброякісною питною водою в достатній кількості. І нам є ще над чим працювати в цьому напрямку та завжди пам’ятати, що вода – джерело життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь