A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кочубеївська громада
Херсонська область, Бериславський район

РЕМОНТ ШАХТНИХ КОЛОДЯЗІВ

Дата: 21.05.2021 14:42
Кількість переглядів: 801

«Будьте здорові, як вода!» - одне з традиційних українських народних віншувань. І таке порівняння – не просто красива метафора. Бо не якоюсь містичною, а цілком реальною є залежність нашого здоров’я від того, яку воду ми щодня п’ємо, на якій готуємо їжу для себе і своєї сім’ї. Вживання якісної води для пиття є однією з найважливіших запорук збереження здоров’я людини і її довголіття.

На території Кочубеївської ОТГ для функціонування централізованого водопостачання є декілька видів водозабірних споруд: артезіанські свердловини та шахтні колодязі.

На сьогоднішній день є багато недоліків по шахтних колодязях, які в облаштуванні і експлуатації прості, але погано захищені від забруднення, що призводить до погіршення якості води. Забруднення води – це є зміна її природних властивостей яке відбувається внаслідок природних причин, але частіше всього причиною забруднення є діяльність людини. Крім того протягом останніх десяти років поступово став зменшуватися рівень води в колодязях, що призводить до перебоїв з забезпечення людей доброякісною питною водою в достатній кількості.

Поточний ремонт шахтних колодязів загального користування – це одна із нагальних проблем, які потрібно вирішувати вже сьогодні.

Органам місцевого самоврядування разом з громадою необхідно зрушити з місця питання забезпечення населення якісною питною водою, зокрема і шляхом чистки шахтних колодязів та артезіанських свердловин, прокладанням централізованих водогонів з екологічно безпечних матеріалів, будівництвом нових артезіанських свердловин та водонапірних башт. Потрібно, щоб у громаді питання забезпечення населення якісною питною водою було невідкладним і першочерговим, адже це стосується життя і здоров’я наших людей.

І сьогоднішнього травневого дня перші кроки в цьому напрямку були зроблені, а саме розпочаті роботи по очищенню шахтних колодязів, які забезпечують питною водою населені пункти Орлове та Нова Шестірня. І хоча підрядна організація не обіцяла «золоті гори», ми надвечір побачили гори сміття, які були вичищені з шахтного колодязя та притік прозорої води.

Благоустрій населених місць, підвищення санітарного і культурного рівня сільського населення багато в чому залежить від забезпечення людей доброякісною питною водою в достатній кількості. І нам є ще над чим працювати в цьому напрямку та завжди пам’ятати, що вода – джерело життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь