A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кочубеївська громада
Херсонська область, Бериславський район

Бізнесменів Херсонщини знов тероризують шахраї

Дата: 27.10.2021 10:13
Кількість переглядів: 274

Бізнесменів Херсонщини знов тероризують шахраї

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує про активізацію шахраїв на території регіону.

За інформацією платників податків, невідома особа, що видає себе за заступника начальника Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі Худара Станіслава Миколайовича, користуючись телефонним номером 095-309-29-74, вимагає кошти від керівників суб’єктів підприємницької діяльності, які провадять діяльність у Херсоні.

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі закликає платників податків бути уважними та ні в якому разі не піддаватись на провокації шахраїв.

Для досягнення своїх корисних цілей «псевдоподатківці» можуть використовувати різні телефонні номери, створювати фальшиві акаунти в месенджерах Viber та WhatsApp і пропонувати перераховувати кошти на платіжні картки. 

При отриманні подібних пропозицій просимо звертатись із заявами до підрозділів Національної поліції.

Також, нагадуємо, що за наявності інформації про можливі корупційні правопорушення, здійснені працівниками ГУ ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, повідомляйте про це сектор з питань запобігання та виявлення корупції за телефоном (0552) 427680 або передати інформацію електронною поштою на поштові скриньки kherson.vzvk@tax.gov.ua та kherson.vp@tax.gov.ua.  

Про суму ЄВ за себе для ФОП на загальній системі оподаткування

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує, що є базою нарахування єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) за себе для підприємців на загальній системі оподаткування.

Базою нарахування єдиного внеску за себе для фізичних осіб – підприємців на загальній системі оподаткування, є сума доходу (прибутку), отриманого від їх діяльності, що підлягає обкладенню податком на доходи фізичних осіб. При цьому сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску за місяць, у якому отримано дохід (прибуток).

У разі, якщо таким платником не отримано дохід (прибуток) у звітному періоді або окремому місяці звітного періоду, такий платник має право самостійно визначити базу нарахування, але не більше максимальної величини бази нарахування єдиного внеску, встановленої Законом України від 08 липня 2010 року № 2464-VІ «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», та не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску.

Детально ознайомитися з цим та іншими роз’ясненнями можна в загальнодоступному інформаційно – довідковому ресурсі за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Підпишіться на сторінку Державної податкової служби України у Facebook! Тільки тут найактуальніші податкові новини!

Особливості подання декларації платника

єдиного податку – фізичної особи – підприємця

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі інформує щодо подання  додатку 1 до податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) та заповнення графи 2 розд. 9 додатка 1 до Декларації.

Фізичні особи – підприємці – платники єдиного податку першої – третьої груп, які мають основне місце роботи, та за яких роботодавцем сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – єдиний внесок) у розмірі не менше мінімального страхового внеску за всі календарні місяці звітного періоду, додаток 1 «Відомості про суми нарахованого доходу застрахованих осіб та суми нарахованого єдиного внеску» у складі податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Додаток 1) до Податкової декларації платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) не заповнюють та не подають.

Якщо роботодавцем у звітному періоді єдиний внесок нараховувався та сплачувався у розмірі менше мінімального страхового внеску (наприклад, у випадках коли працівник працював неповний місяць у зв’язку з прийняттям/звільненням в середині місяця) або не нараховувався та не сплачувався (наприклад, у зв’язку із перебуванням працівника повний місяць у відпустці за свій рахунок), то такі фізичні особи – підприємці зобов’язані самостійно визначити базу нарахування за такі місяці у розмірі не менше мінімальної заробітної плати та відобразити у графі 2 розд. 9 Додатка 1.

При цьому, за місяці, за які роботодавцем сплачено єдиний внесок у розмірі не менше мінімального страхового внеску, у графі 2 розд. 9 Додатка 1 в паперовому вигляді проставляються прочерки, в електронному варіанті – поля залишаються не заповненими.

Детальніше – у категорії 107.01.07 загальнодоступного інформаційно – довідкового ресурсу за посиланням: https://zir.tax.gov.ua/.

 

Читайте актуальну та необхідну інформацію на податкову тематику на субсайті Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі (https://kherson.tax.gov.ua/) та сторінці відомства у Facebook (https://www.facebook.com/tax.kherson.crimea.sevastopol)!

 

Пресслужба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь