A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кочубеївська громада
Херсонська область, Бериславський район

З 25 листопада по 10 грудня у Кочубеївській ТГ проводилася Всеукраїнська акція "16 днів проти насильства".

Дата: 23.12.2021 09:02
Кількість переглядів: 555

Будь-які прояви насильства над людиною, незалежно від її статі, є порушенням її прав. З метою привернення уваги учасників освітнього процесу до проблеми насильства у суспільстві та попередження негативних явищ, що можуть призвести до насилля або спровокувати його вчинення, було проведено чимало заходів для формування учнівської свідомості щодо нетерпимого ставлення до насильства. Проведені заходи, спонукали до аналізу власних дій, вчинків, переосмислення цінностей, сприяли вихованню в учнів людяності, відповідальності, любові до ближнього, поваги до гідності іншої людини, свідомого ставлення до своїх прав та обов’язків, а також шанобливого ставлення до осіб з інвалідністю, хворих на ВІЛ.

         З учнями навчальних закладів проведено ряд бесід, присвячених вирішенню конфліктів, запобіганню торгівлі людьми, насильству над людьми та гендерній рівності. Також проведено виховні бесіди з нагоди Всесвітнього дня Боротьби зі СНІДом та уроки толерантності з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю. Увазі користувачів бібліотеки була представлена постійно діюча під час акції виставка.

         Діти – майбутнє кожної країни. Якщо вони живуть здоровим життям зараз, то за країною буде багатообіцяюче майбутнє. Тому, протягом усього періоду Акції, відбулося чимало заходів, спрямованих на запобігання та протидію насильству, насильству за ознакою статі, здоровому способу життя А саме:

  • конкурс плакатів "Ми за дитинство без насильства", "Суспільство проти насилля”;
  • виставка літератури "Зупини насильство – захисти себе";
  • тренінг "Зростаємо без насильства";
  • перегляд фільму "Життя на продаж" до Міжнародного дня боротьби з рабством;
  • година спілкування "Сучасне рабство";
  • круглі столи "Суспільство проти насилля",
  • уроки толерантності та доброти "Добро починається з тебе", "Вчимося бути добрими", "Мій світ – моя фортеця", "Чи зможу я бути толерантним?", "Що ти зможеш зробити для інших людей?" до Міжнародного дня людей з інвалідністю;
  • акція "Червона стрічка", "Ми проти СНІДу", перегляд кінофільму "СНІД – небезпечне захворювання", конкурс малюнків та плакатів "СНІДу-НІ!", виховні години та бесіди "Небезпека ВІЛ/СНІД", інформаційний стенд "Не дай СНІДу шанс", "Захисти життя — зупини СНІД", анкетування на тему "Що ми знаємо про СНІД?" до дня боротьби зі СНІДом;
  • бібліотечна полиця "Милосердя — краса душі", виховні години "Волонтерство заради миру", відеолекторії "Волонтери — люди доброї волі", щодо вивчення історії та значення волонтерського руху.

         Мета проведення акції "16 днів без насильства" – привернення уваги учнів до проблем насильства в дитячому та учнівському колективах та протидії насильству в сім’ї.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь