A A A K K K
для людей із порушенням зору
Кочубеївська громада
Херсонська область, Бериславський район

ПОДАТКОВА ІНФОРМУЄ! ДО УВАГИ ВЛАСНИКІВ ЗЕМЕЛЬНИХ ПАЇВ!

Дата: 14.01.2022 13:30
Кількість переглядів: 193

Головне управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі звертає увагу громадян власників земельних паїв на необхідність декларування доходів, отриманих протягом 2021 року.

Порядок декларування доходів, одержаних фізичними особами, регулюється нормами Податкового кодексу України (далі – ПКУ), відповідно до якого подавати податкові декларації про майновий стан і доходи (далі – Декларація) необхідно і громадянам, які самостійно обробляють власні земельні ділянки (паї) загальною площею понад 2 гектари та отримують доходи від продажу сільськогосподарської продукції (п.п. 165.1.24 п. 165.1 ст. 165 ПКУ).

Якщо власник земельного паю самостійно не обробляв земельну ділянку сільськогосподарського призначення, земельну частку (пай), а передав її в оренду (суборенду, емфітевзис) іншій фізичній особі – орендарю, яка не є податковим агентом (самозайнятою особою), орендодавець-громадянин визначає свої податкові зобов’язання за результатами такого року у річній Декларації та сплачує податок на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) та військовий збір з таких доходів за своєю податковою адресою.

Декларацію за 2021 рік слід подати до 30 квітня 2022 року.

Доходи від продажу сільськогосподарської продукції, вирощеної на власних земельних ділянках площею понад 2 гектари, та доходи від надання власних земельних ділянок в оренду іншій фізичній особі підлягають оподаткуванню ПДФО за ставкою 18 % та військовим збором за ставкою 1,5 %.

Самостійно сплатити узгоджені податкові зобов’язання платники зобов’язані до 01 серпня 2022 року.

Звертаємо увагу, що для зручності платників та спрощення процедури декларування доходів громадянами, на офіційному вебпорталі ДПС в Електронному кабінеті у розділі «ЕК для громадян» працює електронний сервіс «Декларація про майновий стан і доходи». За допомогою цього сервісу можна заповнити декларацію та надіслати її до контролюючого органу в електронному вигляді.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь